12 lasagne plader (gerne fuldkorn)
150 g revet
ost
250 g
spinat
200 g
hytteost
Béchamel sauce
25 g smør
4 spsk mel
5 dl minimælk
Salt og peber
Revet muskatnød
Bolognese
sauce
2 gulerødder
1
mellemstort løg
250 g
champignon
1/2 squash
500-600 g
tomater (Man kan
evt. bruge flåede tomater i stedet for friske tomater)
2 tsk
citronsaft
1 lille dåse tomatkoncentrat
1 terning grøntsagsbouillon
Timian,
laurbær, revet muskat, salt
Fremgangsmåde
Spinat: (Man kan bruge både frossen eller frisk spinat)
Spinat: (Man kan bruge både frossen eller frisk spinat)
Frisk
spinat må først dampes i lidt vand og tilsættes et par dråber kaliumklorid og
derpå blandes med hytteost og lidt salt.
Frossen
spinat må optøs forsigtigt i en kasserolle og derpå blandes med hytteost og
lidt salt.
Béchamel sauce:
Smørret
smeltes i en kasserolle. Melet røres i, og der røres fortsat rundt et lille
minuts tid (melet afbages). Tilsæt mælken ad 3 gange, idet saucen efter hver
tilsætning piskes godt blank. Når den er kogt igennem et par minutter, smages
til med salt, peber og en anelse revet muskatnød.
Bolognese sauce:
Grøntsagerne
hakkes ret fint og sauteres i smør eller olie i den angivne rækkefølge. Kom
tomaterne i og smag til med de øvrige ingredienser. Laurbærblade koger med
hele og fjernes til sidst. Neddamp den uden låg ca. 5 minutter til det er en tyk sauce.
Lasagnen
samles nu i et smurt ovnfast fad i rækkefølgen som er oplistet nedenfor.
Rækkefølgen på lagene. Start nedefra med
nr. 1.
12: Resterende rigelig revet ost
11: Béchamel12: Resterende rigelig revet ost
10: Pasta
9: Bolognese sauce
8: Pasta
7: Bechamel
6: Spinat
5: Pasta
4: Revet ost
3: Bolognese sauce
2: Pasta
1: Béchamel
Lasagnen
bages i ovnen ved 225°i ca. 30-40 min.
Opskriften
er fra ”Grøn Gastronomi” af Paul Holt, 1981 (dog med lidt ændringer)
Lasagnen smagte virkelig virkelig godt! Jeg kan kun sige; lav den! :-)
Lasagnen smagte virkelig virkelig godt! Jeg kan kun sige; lav den! :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar