fredag den 11. november 2011

Super lækker vegetarisk lasagne

Super lækker vegetarisk lasagne

3-4 personer


Ingredienser
12 lasagne plader (gerne fuldkorn)
150 g revet ost 
250 g spinat
200 g hytteost

Béchamel sauce
25 g smør
4 spsk mel
5 dl minimælk
Salt og peber
Revet muskatnød

Bolognese sauce
2 gulerødder
1 mellemstort løg
250 g champignon
1/2 squash
500-600 g tomater (Man kan evt. bruge flåede tomater i stedet for friske tomater)
2 tsk citronsaft
1 lille dåse tomatkoncentrat 
1 terning grøntsagsbouillon 
Timian, laurbær, revet muskat, salt


Fremgangsmåde
Spinat: (
Man kan bruge både frossen eller frisk spinat)
Frisk spinat må først dampes i lidt vand og tilsættes et par dråber kaliumklorid og derpå blandes med hytteost og lidt salt.
Frossen spinat må optøs forsigtigt i en kasserolle og derpå blandes med hytteost og lidt salt.

Béchamel sauce:
Smørret smeltes i en kasserolle. Melet røres i, og der røres fortsat rundt et lille minuts tid (melet afbages). Tilsæt mælken ad 3 gange, idet saucen efter hver tilsætning piskes godt blank. Når den er kogt igennem et par minutter, smages til med salt, peber og en anelse revet muskatnød.

Bolognese sauce:
Grøntsagerne hakkes ret fint og sauteres i smør eller olie i den angivne rækkefølge. Kom tomaterne i og smag til med de øvrige ingredienser. Laurbærblade koger med hele og fjernes til sidst. Neddamp den uden låg ca. 5 minutter til det er en tyk sauce.

Lasagnen samles nu i et smurt ovnfast fad i rækkefølgen som er oplistet nedenfor.

Rækkefølgen på lagene. Start nedefra med nr. 1.

12: Resterende rigelig revet ost
11: Béchamel
10: Pasta
9: Bolognese sauce
8: Pasta
7: Bechamel
6: Spinat
5: Pasta
4: Revet ost
3: Bolognese sauce
2: Pasta
1: Béchamel

 
Lasagnen bages i ovnen ved 225°i ca. 30-40 min.


Opskriften er fra ”Grøn Gastronomi” af Paul Holt, 1981 (dog med lidt ændringer)

Lasagnen smagte virkelig virkelig godt! Jeg kan kun sige; lav den! :-)




















Ingen kommentarer:

Send en kommentar