Cheesecake-brownie med hindbærskum
Ca. 18 stykker
Ingredienser
Brownie
300 g mørk chokolade
300 g smør
375 g flormelis
4,5 æg
150 g hvedemel
Cheesecakefyld
600 g flødeost, fx Philadelphia
225 g flormelis
2,25 tsk vanilleessens
3 æg
Hindbærflødeskum
4,5 dl piskefløde
150 g flormelis
225 g hindbær fra frost, optøede
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 150º varmluft.
Hak chokoladen groft og
smelt den over vandbad. Pisk smør og sukker sammen, til det er godt blandet.
Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt igennem. Sigt melet og rør det i, lidt
ad gangen. Pisk ved høj hastighed til dejen er jævn. Hæld langsomt den smeltede
chokolade i, og bland det grundigt.
Beklæd bradepanden med
bagepapir, hæld dejen heri og glat overfladen.
Pisk
flødeost, flormelis og vanille sammen, til det er jævnt. Tilsæt under piskning
et æg ad gangen. Pisk til massen er let og cremet og smør den oven på brownien.
Glat overfladen og bag kagen i ca. 35-40 minutter, eller til den er fast og let
gylden i kanten, men stadig bleg i midten. Lad kagen afkøle helt, dæk den til
og sæt på køl i minimum 2 timer og gerne natten over.
Pisk
fløde, sukker og hindbær sammen i en røremaskine eller med en elpisker, til det
er fast, men ikke helt stift. Vend brownien ud på et skærebræt eller fad, vend
den rigtige side opad og smør hindbærflødeskummet ovenpå. Pynt med de friske
hindbær, og skær kagen ud i firkanter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar