søndag den 13. november 2011

Cheesecake-brownie med hindbærskum


Cheesecake-brownie med hindbærskum
Ca. 18 stykker

Ingredienser

Brownie
300 g mørk chokolade
300 g smør
375 g flormelis
4,5 æg
150 g hvedemel

Cheesecakefyld
600 g flødeost, fx Philadelphia
225 g flormelis
2,25 tsk vanilleessens
3 æg

Hindbærflødeskum
4,5 dl piskefløde
150 g flormelis
225 g hindbær fra frost, optøede


Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 150º varmluft.

Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Pisk smør og sukker sammen, til det er godt blandet. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt igennem. Sigt melet og rør det i, lidt ad gangen. Pisk ved høj hastighed til dejen er jævn. Hæld langsomt den smeltede chokolade i, og bland det grundigt. 

Beklæd bradepanden med bagepapir, hæld dejen heri og glat overfladen.

Pisk flødeost, flormelis og vanille sammen, til det er jævnt. Tilsæt under piskning et æg ad gangen. Pisk til massen er let og cremet og smør den oven på brownien. Glat overfladen og bag kagen i ca. 35-40 minutter, eller til den er fast og let gylden i kanten, men stadig bleg i midten. Lad kagen afkøle helt, dæk den til og sæt på køl i minimum 2 timer og gerne natten over.

Pisk fløde, sukker og hindbær sammen i en røremaskine eller med en elpisker, til det er fast, men ikke helt stift. Vend brownien ud på et skærebræt eller fad, vend den rigtige side opad og smør hindbærflødeskummet ovenpå. Pynt med de friske hindbær, og skær kagen ud i firkanter. 

Opskriften er fundet hos Xenia.

















Ingen kommentarer:

Send en kommentar