søndag den 20. november 2011
Hjemmelavede flødeboller med marcipanbund
Hjemmelavede flødeboller med marcipanbund
30 stk.
Ingredienser
500 g rå marcipan
300 g sukker
1 dl vand
150 g past. æggehvider (3 bægre)
250 g mørk overtrækschokolade
Fremgangsmåde
Marcipanbunde
En rulle marcipan skæres i 30 skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 °C
i 5 – 8 min.
Guf
300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 min. 150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guffet piskes stift med en hånd-mikser ved middel hastighed i ca. 15 min.
Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.
Opskriften siger at man efter afkøling skal pensle flødebollerne med smeltet chokolade. Jeg hældte dog chokoladen over flødebollerne, da jeg syntes det andet var for svært. Men man skal have en god tålmodighed til sidst :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar