Koldhævede boller med gulerod
18 stk.
Ingredienser:
25 g gær
600 g hvedemel
170 g havregryn
8 dl vand
1 spsk. honning
1/2 spsk. salt
170 g revet gulerod
1 spsk. olivenolie
170 g havregryn
8 dl vand
1 spsk. honning
1/2 spsk. salt
170 g revet gulerod
1 spsk. olivenolie
Om aften:
1. Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, olie, honning, gulerødder og havregryn. Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt, og rør til dejen er glat. Dæk dejen til med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet natten over.
Næste morgen:
2. Tag dejen ud af køleskabet. Sæt straks dejen i større eller mindre klatter på en plade med bagepapir - brug to skeer.
3. Pensl bollerne med vand.
4. Lad bollerne efterhæve mens ovnen forvarmes til 220 C ( varmluft 200 C ).
5. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 18-20 minutter.
1. Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, olie, honning, gulerødder og havregryn. Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt, og rør til dejen er glat. Dæk dejen til med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet natten over.
Næste morgen:
2. Tag dejen ud af køleskabet. Sæt straks dejen i større eller mindre klatter på en plade med bagepapir - brug to skeer.
3. Pensl bollerne med vand.
4. Lad bollerne efterhæve mens ovnen forvarmes til 220 C ( varmluft 200 C ).
5. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 18-20 minutter.
Næringsindhold pr. stk./pr. 100 g.:
Energi 165 kcal 205 kcal
Protein 4,6 g 5,8 g
Kulhydrat 34 g 42 g
Fedt 1,6 g 2,0 g
Den færdige dej
Dækkes med film og stilles i køleskabet natten over
Efter dejen har hævet i køleskabet
Formes med to skeer til boller og bages i ca. 18 min ved 200 grader
Fantastiske boller, tak for opskriften :-)
SvarSletDet var så lidt, godt du kunne bruge den :-)
SvarSlet