onsdag den 21. juli 2010

Koldthævede boller med gulerod

Koldhævede boller med gulerod
18 stk.

Ingredienser:
25 g gær
600 g hvedemel
170 g havregryn
8 dl vand
1 spsk. honning
1/2 spsk. salt
170 g revet gulerod
1 spsk. olivenolie

Om aften:
1. Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, olie, honning, gulerødder og havregryn. Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt, og rør til dejen er glat. Dæk dejen til med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet natten over.

Næste morgen:
2. Tag dejen ud af køleskabet. Sæt straks dejen i større eller mindre klatter på en plade med bagepapir - brug to skeer.

3. Pensl bollerne med vand.

4. Lad bollerne efterhæve mens ovnen forvarmes til 220 C ( varmluft 200 C ).

5. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 18-20 minutter.


Næringsindhold pr. stk./pr. 100 g.:     

Energi            165 kcal        205 kcal
Protein            4,6 g              5,8 g
Kulhydrat       34 g               42 g
Fedt                 1,6 g              2,0 g
Den færdige dej

Dækkes med film og stilles i køleskabet natten over

Efter dejen har hævet i køleskabet

Formes med to skeer til boller og bages i ca. 18 min ved 200 grader

2 kommentarer:

  1. Fantastiske boller, tak for opskriften :-)

    SvarSlet
  2. Det var så lidt, godt du kunne bruge den :-)

    SvarSlet