Gulerodsrugbrød bagt med surdej
1 rugbrød
Indgredienser:
6 dl vand
13 g gær
180 g surdej
500 g rugmel
100 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
100 g knækkede rugkerner
1,5 tsk. salt
100 g gulerødder
10 g græskarkerner (til pynt)
13 g gær
180 g surdej
500 g rugmel
100 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
100 g knækkede rugkerner
1,5 tsk. salt
100 g gulerødder
10 g græskarkerner (til pynt)
Fremgangsmåde:
Gæren røres ud i vandet og alle ingredienser undtagen gulerødder og græskarkerner tilsættes. Ælt dejen godt sammen. Tilsæt gulerødderne, og ælt dejen i ca. 1 min mere.
Lad dejen hæve, tildækket og lunt, ca. 2 timer.
Kom dejen op i en rugbrødsform. Tryk den godt ned i formen og glat overfladen med en våd dejskraber. Drys evt. med græskarkerne.
Lad brødet efterhæve, tildækket og lunt, ca. 1 1/4 time.
Sæt brødene i en forvarmet ovn på 220 grader, der med det samme skrues ned til 180 grader. Bages i ca. 1 1/4 time.
Ingredienserne blandes og stilles til hævning
Dejen hældes i en rugbrødsform
Dejen drysses med græskarkerner og stilles til hævning igen
Det færdigbagte rugbrød
Sådan ser det ud indeni
Ingen kommentarer:
Send en kommentar