Spinatroulade med røget laks
8 personer
Ingredienser
450 g frossen helbladet spinat
15 g smør
4 æg (delt i æggehvide og æggeblomme)
Muskatnød
Salt og Peber
Fyld
200 g røget laks
150 g flødeost, natural
1 dl creme fraiche 18 % (opskriften sagde oprindeligt 38 %)
2 spsk. dild
Salt og peber
Fremgangsmåde
Spinaten tøs op og presses fri for væde. Spinaten blendes med smør og æggeblommer. Salt, peber og muskatnød tilsættes.
Æggehvider piskes stive og vendes i spinatmassen. Massen smøres ud på et stykke smurt bagepapir ca 1/2 cm tykkelse.
Bages ca. 10 min ved 200 grader. Skal føles fast men ikke tør. Efter bagning dækkes spinaten til med et fugtigt viskestykke.
Fyld
Flødeost og creme fraiche creme fraiche røres sammen. Hakket laks og dild tilsættes og smages til med salt og peber.
Spinatmassen lægges på bagepapir med bunden opad. Fyldet smøres forsigtigt på spinatpladen. Det hele rulles sammen og pakkes ind i
bagepapiret. Hviler i køleskab mindst 3 timer men gerne til næste dag.
Ved servering skæres rouladen i tynde skiver og serveres som man nu synes er pænt. Jeg lavede et fad med en bund af salat og lagde skiverne ovenpå.
Opskriften er fundet her.
Mums, hvor ser det lækkert ud :-)
SvarSletDet ser ikke dårligt ud :-)
SvarSletTak, det smagte også dejligt :-)
SvarSlet