mandag den 17. oktober 2011

Sesam-stegt laks med avokadosalat

Sesam-stegt laks med avokadosalat
2 personer

Ingredienser
300 g. laks, uden skind og ben
Salt
Sesamfrø, både gule og sorte
Olie til stegning
125 g. udonnudler
1/2 dl soja
1 spsk. sukker
1/4 dl. limesaft/citronsaft
3 modne avokadoer
3 forårsløg, snittet

Fremgangsmåde
Skær laksen i 4-6 stykker. Drys med salt, og vend dem i sesamfrø. Rist dem i olie på en varm pande, til de er gyldne og færdigtilberedte. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af. Rør soja, sukker og lime/citronsaft sammen. Vend halvdelen af dressingen med nudlerne. Skær avokadoerne i skiver, og anret dem topppet med forårsløg. Dryp med resten af dressingen og server.

Det smagte rigtig godt, men jeg foreslår at man også spiser noget lækkert brød til retten, da det ellers ikke mættede i så lang tid.

Opskriften er fundet i Femina nr. 36, 2011.







4 kommentarer:

  1. Det ser ellers lækkert ud :-)

    SvarSlet
  2. Ej hvor lækkert! Jeg synes laks og semsamfrø smager så godt sammen!

    SvarSlet
  3. Det smagte altså også bare super godt! Og velkommen til :-)

    SvarSlet